teisipäev, 22. mai 2012

KAUGEL SEE SÜGIS ENAM ON !?!
Tellisin piletid 8. novembriks muusikalile 
"KEVADINE ÄRKAMINE"


NUKU noorteteater toob lavale maailmakuulsa Broadway muusikali Spring Awakening (“Kevadine ärkamine”)!
Autorid Frank Wedekind, Steven Sater
Muusika Duncan Sheik
Lavastajad Anti Kobin ja Taavi Tõnisson
Kunstnik Britt Urbla Keller
Muusikajuht Kaire Vilgats
Tõlkijad Martin Algus ja Jaan Pehk (laulusõnad
Osades Getter Meresmaa, Markus Robam, Saara Kadak, Stig Rästa, Silver Laas, Mari Ronimois, Norman Salumäe, Anna Põldvee, Mihkel Tikerpalu, Kati Ong, Reigo Tamm, Liivika Hanstin, Riho Rosberg jt.
„Kevadine ärkamine“ on rokkmuusikal, mis põhineb 1891. aastal Saksamaal ilmunud Frank Wedekindi samanimelisel näidendil. Muusika on loonud Duncan Sheik, laulusõnad Steven Sater.
19. sajandi lõpul Saksamaal aset leidev lugu räägib puberteediealistest noortest, kes on avastamas iseennast ja oma seksuaalsust. Originaalnäidend keelati Saksamaal peaaegu terveks sajandiks ära, kuna see käsitles tabuteemasid.
Lavaloo muusikalises pooles on ühendatud alternatiivne ja folgisugemetega rokkmuusika.
Esimest korda lavastati seda muusikali 2006 off-Broadwayl (mängiti kuni 2009. aastani, kokku 888 etendust) ja 2009. aastal Londonis. Lähimatest kohtadest on seda lavastatud Helsingi Linnateatris ja ka Rootsis.
„Kevadine ärkamine“ pälvis 2007. aastal 8 Tony auhinda, muuhulgas parima muusikali, lavastuse, stsenaariumi ja muusika eest. Plaadifirma Decca Broadway välja antud muusikali CD võitis Grammy Auhinna 2008. aastal parima muusikalishow eest. Muusikali Londoni lavastus võitis 4 Laurence Olivier’ auhinda (sealhulgas ka kui parim uus muusikal).

Kommentaare ei ole: